Акция на ДАНС в Русе

Съвместно с прокуратурата и МВР

Съвместна операция на ДАНС, прокуратурата и МВР е проведена на територията на Русе, Търново и Стара Загора, съобщават от агенцията.

Пресечена е престъпна дейност против финансово-кредитната и данъчната система на страната, задържани са били трима души. Служителите са претърсвали адреси, автомобили и помещения. Иззели са компютри, фалшиви разплащателни карти „бели пластики“ и други. Открити са и уличаващи документи. На един от претърсените адреси са открити 12 ловни патрона и 45 грама барут, във връзка с което е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Задържани са двама души по Закона за МВР, като на същите не са взети мерки за неотклонение. В хода на работата е задържани трети човек, на който е взета мярка “принудително довеждане”. Той е предаден на служители от Окръжна служба “Изпълнение на наказанията” – Велико Търново за предаване на разследващите органи в ОД МВР – Русе.

Продължават процесуално-следствените действия по изясняването на конкретния размер на щетите от престъпната дейност, съобщават от Агенцията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов