Балет „Импулс“ с две награди от танцов фестивал

„Среща с традицията” в Монтекатини Терме - Флоренция

От 11 до 14 юли, балет „Импулс“ при Общинския младежки дом в Русе, участва в международен младежки танцов фестивал „Среща с традицията” в Монтекатини Терме - Флоренция, Италия, съобщиха от пресцентъра на местната власт. Във фестивала имаше състави от: Франция, Италия, Русия, Литва, Латвия, Грузия и Армения.

Русенските младежи се представиха с два спектакъла: „Духът на България” и „Огън и лед”. Организаторите ги отличиха с купа за представянето им, а ръководителката Петя Бонева с плакет за хореография. Балет „Импулс” получи право на директно участие в следващ фестивал, без да минава предварителна селекция.

Втората вечер се проведе конкурс за „Мис Фестивал”, на който представители от различните групи трябваше да изпълнят по един солов танц и да отговарят на въпроси в областта на танцовото изкуство. Призът спечели ученичката от МГ „Баба Тонка” Мери-Ан Савова.

В свободното време на програмата, русенските младежи посетиха Болоня, Флоренция, Пиза, Милано и Венеция. Създадоха нови контакти с различни групи и състави, получиха покани за участие в различни фестивали.

Участието им стана реалност с финансовата подкрепа



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)