Рокери подновяват протестите срещу ТИР-овете по основните пътища през уикенда

Днес десетки мотористи почетоха паметта на загиналия преди година Иво

Роднини, близки и приятели почетоха днес с панихида и помен 1 година от смъртта на Ивайло Андреев.

Той загина на 19 юли 2014 г. на пътя Русе - Велико Търново в опит да избегне сблъсък с турски ТИР, изпреварващ на завой. Случаят предизвика протести в България през миналата година, когато под егидата на мото клубовете, в цялата страна се блокираха възлови пътища, в знак на протест против движението на ТИР-ове по основните пътни артерии през почивните дни. The Thunders MC планират възобновяване на протестните действия и през тази година.

"Това ще се случи най-рано през август", уточни за Topnovini.bg секретарят на "The Thunders MC" Лъчезар Панов, който добави, че забавянето е, за да може действията да се синхронозират отново с максимален брой клубове.

"Целта е протестите да са по едно и също време на повече възлови пътища в България, за да има по-голям отзвук и най-накрая този проблем да получи решение", сподели още Панов.

След помена на гробищата в Басарбово, роднини, близки и мото братята на Иво организираха и посещение на мястото на катастрофата в района на град Бяла с поход с мотори и коли. На кратката церемония там към тях се присъединиха и представители на различни клубове от страната от Националния Мото събор Полски Тръмбеш, на път за който загина преди година Ивайло Андреев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов