Русенка е тежко ранена след престрелка в лондонско предградие

След полицейско разследване са задържани общо 9 души

Един човек е загинал, а един е тежко ранен след безразборна стрелба в лондонското предградие "Ууд Грийн", съобщава информационният сайт London Evening Standard. Ранена е българката Соня Генчева, на 51 години, която е от Русе, съобщи от мястото на събитието кореспондент на БНТ.

Нападението е станало в петък, когато от движеща се кола е открит огън с автоматично оръжие. Смъртоносно е прострелян собственик на пекарна - това е турският гражданин Ердоган Гюзел, а Генчева е ранена в ръката и хълбока. Полицията в града съобщава, че се касае за престрелка между враждуващи в региона банди, и двамата пострадали са невинни жертви, като нападението не е било насочено срещу тях.

След полицейско разследване са задържани общо 9 души - шестима на летище "Гетуик", и трима след специализирана акция в жилищен квартал. Сред задържаните са и две момчета на по 16 години. 

Дъщерята на Генчева разказва пред британски медии, че с майка си са се преместили в Лондон преди години в търсене на по-добър живот, и до този момент са намирали града за прекрасен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов