Валентин Йорданов награди Иван Гарабитов

Заслужилият треньор по борба получи много отличия

4 награди получи заслужилият треньор по борба Иван Гарабитов. Българската федерация по борба, спортните клубове „Левски“, „Локомотив“ и „Ботев - Враца“ го отличиха с плакети по случай неговия 70-ти рожден ден.

Валентин Йорданов лично връчи отличието на Гарабитов в спортната зала на Пловдивския университет. Президентът на Българската федерация по борба награди още и Стоян Лазаров, Димитър Лазаров и Георги Петков за заслугите им към развитието на тази дисциплина.

Вечерта Валентин Йорданов първи вдигна наздравица за рожденика Иван Гарабитов в пловдивския ресторант „Чановете“. Над 250 гости, голяма част от спортния елит на страната, уважиха юбиляря, известен не само като създател на европейски, световни и олимпийски шампиони в спорта, но и на рекордьори в борбата с килограмите. Гарабитов, българският гуру в здравословното отслабване, помогна на хиляди да нормализират теглото си.

Затова сред гостите имаше и постигнали върхове в спорта, след отслабване по методиката на Гарабитов. Като 20-годишната Десислава Тодорова. Днес никой не може да повярва, че настоящата студентка и републиканска шампионка по академично гребане от дете е страдала от задушаваща кашлица и внезапни припадъци, и на 15 години е тежала 122.5 кг при ръст 170 см. През 2010 г. тя започва процедури в център „Гарабитов“ с матрично-ритъмна терапия и пиене на изчистващия организма от токсини сироп на Гарабитов. Само след 3 сеанса кашлицата и припадъците изчезват и за кратко време момичето смъква 61 кг, буквално се стопява наполовина. През 2011 г. започва да тренира и след 1 година вече е шампион при жените на единична лодка скиф. На юбилейното тържество красивата и стройна Деси се отблагодари на своя спасител Гарабитов с огромен букет.

Световните рекордьори по борба и по здравословно отслабване заедно мериха сили в хапването, пийването и танците на „тепиха” в ресторант „Чановете”. Всички те се хванаха на хорото под мелодичния напев на една от най-известните български народни певици Елена Чаушева.

„Ти си ангел без крила! Всички тук те обичаме, ти си единствен“, сърдечно обяви по микрофона Ваня Костова и извиси акапелно омайващ глас в чест на рожденика. Към поздравите се присъедини и Боян Михайлов, талантливият син на ангелогласната Ваня.

Купонът напълно се разгорещи, когато Ивана и нейната бузукарка Стояна излязоха на сцената. Фолкдивата решила лично да изненада Иван Гарабитов, след като научила, че има рожден ден. Изпълнителката на „Шампанско и сълзи“ разтърси заведението с гръцки песни. На няколко пъти двукратният олимпийски и трикратен световен шампион по борба Армен Назарян и Серафим Тодоров - един от най-великите български боксьори и носител на сребърен медал от Олимпиадата в Атланта, припяваха заедно с изпълнителката. Наздравици за рожденика вдигна и председателят на Българския спортен тотализатор Живко Вангелов – 2 пъти печелил световното и европейско злато, олимпийски вицешампион по борба.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)