Русенските проститутки отпрашиха за морето

На обичайните им явки са останали само мургави представителки в бранша

Летният сезон и масовите присъди на Районния съд по 1000-1500 лева "за нетрудови доходи, придобити по неморален начин", пренасочиха проститутките от Русе към Черноморието, пише "Труд". На обичайните им явки по бул. "България" и ТИР-паркингите край входноизходните магистрали и Дунав мост са останали само мургави представителки в бранша, коментират полицаи. Представителите на закона обаче преследват търговията с плът навсякъде в страната и в момента точно в морските курорти контролът е особено засилен. "Всеки ден правим специализирани операции. Само за един месец сме заловили десетина продавачи на дрога, поне 30 проститутки и още толкова крадци", каза Живко Даскалов, шеф на РУП Несебър. За една седмица униформените проверили 600 души и 457 автомобила на територията на Слънчев бряг. Съставени са били 148 акта за административни нарушения.
Именно заради голямата конкуренция в морските курорти, някои от русенските жрици се отказват от "командировки" и предпочитат да обслужват клиенти по обяви в интернет. Така избягват пробацията или затвора при нова засечка на трасето. Други преподписват договори с крайпътни заведения като част от персонала. Половите "услуги" са екстра в допълнителната консумация по стаи или кабини на камиони. Елитните проститутки, между които според полицията има и студентки, работят само по заявка на платежоспособни клиенти. Те осигуряват терен в предоставени им апартаменти в центъра на Русе.
"По-добре да разрешат проституцията, за да работим легално", твърдят русенски жрици. Тяхната асоциация вече предложи при законодателни промени да инвестира в локален публичен дом в Русе. Инициативата им подкрепиха и местните сутеньори.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен