Пострадалият в тежката катастрофа с ТИР-а може да загуби ръката си

Крими

27-06-2015, 14:19

Снимка:

снимка, БГНЕС

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тежка катастрофа между ТИР и автомобил на пътя Русе - Бяла

44-годишният мъж от Горското управление е в критично състояние, но трагедията е можела да бъде още по-страшна

44-годишният слуител на Регионалното управление по горите, който пострада по време на тежката катастрофа тази сутрин на пътя Русе - Бяла е в критично състояние. Той е бил откаран по спешност  от екип на ЦСМП в МБАЛ - Русе, където лекарите се борят за живота му.

Мъжът е отивал на работа в село Батин със служебния си автомобил "Сузуки", когато тежкотоварен камион "Скания" с българска регистрация, който е пътувал в посока Русе, е навлязъл частично в лентата за насрещно движение. Ремаркето му е закачило движещата се в насрещното служебна кола, пише БГНЕС.

ТИР-ът се е движил със скорост 90 км/ч, при разрешена 60 км/ч, и за да не удари колите пред него, е ударил рязко спирачки. Ремаркето се е занесло и се е врязало в колата на Горското.
Инцидентът за малко не се превърна в още по-голяма трагедия, тъй като камионът, който се е движил зад катастрофиралия ТИР, е превозвал бутилки със сгъстен метан за зареждане на метан станция.
За щастие водачът му е успял навреме да спре, за да не се блъсне, тъй като при удар има опасност бутилките да се взривят.

На водача на камиона е съставен акт от екип на ДАИ, тъй като превозното средства няма технически преглед.

Движението в участъка е преустановено, екипи на полицията регулират трафика като пренасочват леките автомобили по обходен маршрут през с. Иваново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов