Мъмрят кметица, возила хляб в бус катафалка

Не можем да наложим глоба, тъй като не е извършвана търговска дейност, коментират инспектори

Кметицата на русенското село Тетово Невяна Атанасова получи предписание от Областната дирекция за безопасност на храните в Русе заради това, че е разрешила транспортирането на хляб с бус, който от време на време се използвал и за катафалка. „Не можем да наложим глоба, тъй като не е извършвана търговска дейност, пише "Монитор".

На практика е правена услуга на двайсетината възрастни жители в отдалечената махала, но е абсолютно недопустимо возенето на хляб и мъртви в едно и също транспортно средство, дори и то да е единствено за кметството”, коментира директорът на областната дирекция Андриан Райков.
Атанасова каза, че няма да остави махалата без хляб и ще търси друго решение. Най-вероятно щяла да използва личния си автомобил, за да носи всеки ден на старците 15-20 самуна от селската фурна. Кметицата обясни, че била наясно, че извършва нарушение, но човешките закони били най-важни за нея.
Магазинът в Чукова махала, която е отдалечена на 2,5 - 3 км от центъра на Тетово, затворил врати преди четири години заради нисък оборот. Старците не можели да ходят всеки ден до селската фурна да си купуват хляб с купони, затова помолили Атанасова да им помогне.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов