Русе домакин на Балканската олимпиада по Информатика

Мисия

25-06-2015, 12:13

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще е готова ли „Арена Русе“ след месец?

Стартира най-големия проект в Русе

България участва с два национални отбора

В Русе ще се проведе XXIII издание на Балканската олимпиада по информатика. Домакин на техническите конференции и състезанието е Русенският университет. Официалното откриване е на 29 юни, понеделник, от 10 часа в Канев Център. В олимпиадата ще участват представителни отбори на 11 балкански страни – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

Като домакин, България ще участва с два национални отбора и отбор на града домакин – Русе.  Организатор на Балканиадата по информатика е Министерството на образованието и науката, с научната подкрепа на университетски преподаватели, неправителствени и професионални организации.

На церемонията по откриването ще присъстват зам.-министърът на МОН Ваня Кастрева, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Димитър Райнов, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев. Поканени са и председателят на Съюза на математиците в България и Доктор хонорис кауза на Русенския университет, акад. Петър Кендеров, президентът на Международния олимпийски комитет по информатика проф. Красимир Манев и президентът на Балканския олимпийски комитет по информатика Миле Йованов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)