Хиляди русенци излязоха максирани на площада

Мисия

21-06-2015, 18:00

Снимка:

снимка, ruse-news

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бате Енчо, Тони Димитрова и Жана Бергендорф за карнавала в Русе

Точно в 19.00 часа кметът Пламен Стоилов приветства трите лъча, които едва успяха да се поберат на площада

Няколко хиляди русенци и гости на града изпълниха площада на трите карнавални сцени снощи. Маскирани като различни приказни герои деца и техните родители се забавляваха часове наред с богата празнична програма.

В 18 часа Тони Димитрова събра публиката на сцената пред съда и внесе много настроение сред малки, големи и още по-големи фенове, пише Дарик. Точно в 19 часа кметът Пламен Стоилов приветства трите лъча, които едва успяха да се поберат на площада. „Радвам се, че тази година сте толкова много. От тази сцена се вижда, че на площада няма място и яйце да падне, така ще е и всяка следваща година“, заяви кметът и връчи ключът на града на краля и кралицата на Русенския карнавал, които тази година бяха миналогодишните победители в конкурса за „Най-атрактивен карнавален костюм“, семейство Петрови.

След официалното откриване забавления и възможност за изяви имаше на три сцени. На сцената пред Съдебната палата от 19.15 часа започна представянето на читалищни групи от област Русе и училищни групи от община Русе.

На сцената пред Доходно здание малчуганите имаха възможност да се изявят както като индивидуални изпълнители, така и като групи от деца от детските градини в Русе. Проведоха се конкурси за „Най-оригинална маска“, „Най-атрактивен карнавален костюм“ и „Най-добре маскирано семейство“.

На сцената на площад „Свобода“ по същото време участие в карнавала взеха представители на танцови формации и индивидуални изпълнения на ученици от училищата. Стотици русенци се включиха и в уникалния флашмоб, който се пазеше като изненада от организаторите до последния момент. В Рамките на 7-8 минути всички на площада импровизирано танцуваха народни танци. Малко по-късно и любителите на зумбата получиха своето гарантирано забавление.

Водещи на трите сецни бяха Дачко от „Аламинут“, Бате Енчо и Наката също от „Аламинут“.

От 21.30 часа, на сцената пред съда, нашумялата млада изпълнителка – Жана Бергендорф изнесе концерт пред стотици свои фенове, а после отдели повече от час, за да раздаде автографи на всички. В 22.30 часа, поради огромния интерес на русенци, атрактивните „Дивинитас“ се включиха в програмата с огнено шоу.

След официалното награждаване, русенци и гостите на града се насладиха на зрелищна заря, с което Русенският карнавал приключи.

Напомняме, че тече конкурс за най-щура снимка „Аз снимам карнавала“. Авторите на фотосите трябва да ги озаглавят и да изпратят име и координати за обратна връзка: е-мейл или телефонен номер. Десетте най-щури и забавни снимки ще получат и парични награди. Снимките ще могат да се изпращат на  е-мейл: rusenskikarnaval2015@abv.bg

Крайният срок за изпращане на фотосите е 24 юни, а на  26 юни ще бъдат обявени и победителите. Всички снимки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на ОП „Русе арт“.


 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов