11 са загинали на пътя в Русенско за по-малко от шест месеца

Крими

21-06-2015, 10:29

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 500 рокери от България и Румъния по русенските булеварди

Броят на катастрофите в региона е повече от 700, а пострадалите деца са 17

На територията на ОД на МВР- Русе от началото на 2015 година са регистрирани 704 катастрофи, в които са ранени 195 и са загинали 11 души, сочат данните към 15 юни. За този период в тежки катастрофи са участвали 18 деца, които са били ранени. Като деца участници в тежки удари се разделят на такива карали велосипеди, при тях пострадалите са шест. Деца участници в движението като пътници - 7 ранени, а при малките пешеходци ранените са пет.

Основна причина за настъпване на катастрофите с участие на деца е нарушение извършено от водача на ППС. По вина на водачите са пострадали 17 деца. Едно дете е пострадало поради нарушение като пешеходец, съобщават от Областната дирекция на МВР. Поради управление с несъобразена скорост с пътните и други условия и при наличие на деца в близост до пътното платно са пострадали 8 деца, които са ранени. Поради неспазване на предимство са ранени - 6 деца. Поради друга причина са пострадали - 2 деца.

По показателя, състояние на времето и тук продължава тенденцията при ясно време да настъпват най-голям брой произшествия с участие на деца, при такова време са ранени всичките 18 деца. По място на блъсъка, статистиката показва, че 13 деца са ранени на улични и пътни отсечки, пишат от Топ новини. 5 деца са ранени в зоната на кръстовища, сочат данните на ОД на МВР.

Изводите са инцидентите с деца настъпват най-често при ясно време, през вечерните часове, когато същите използват свободното си време за игри. Децата, видно от данни за местата на настъпване на катастрофите, не познават и или не се съобразяват с пътните знаци и маркировка, както и с местата за безопасно пресичане. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов