„Дунав 2010” преговаря с генерален спонсор

Събират тима на 19-ти

В напреднала фаза са преговорите на ръководството на ФК „Дунав 2010“ с генерален спонсор за новото първенство, съобщава ruse-news.com.

Това съобщи депутатът Свилен Иванов, който е консултант на клуба. Засега името на спонсора не се съобщава, по думите на Свилен Иванов, идеята е той да осигурява 45 процента от бюджета на клуба. Идеята е никой да няма основна роля, подчерта Иванов.

Старши треньорът Веселин Великов вика своите футболисти за първо занимание на 19 юни, петък от 18 ч. на Градския стадион в Русе.

Ръководствата на „Дунав 2010“ и „Марисан“ потвърдиха официално, че двата клуба си подават ръка. Идеята е в редиците на най-новия участник в Североизточна „В” група да се обиграват юноши на „драконите”. Тимът ще се води от Борислав Богомилов.

Ремонтът на стадиона в квартал „Здравец” се отлага за догодина. Целта е в общинския бюджет за 2016 г. да се включат реконструкцията на двете съоръжения – на градския стадион и на ст. „Дунав“.

Към футболния клуб ще бъде формиран женски отбор. Негов селекционер ще бъде Огнян Цветанов. Предстои да се уточни и обяви допълнително и начинът за набиране на попълнения. „Целта е футболът в Русе да е още по-привлекателен“, категорични са от футболния клуб.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов