107 абсолвенти-юристи изпрати вчера Русенският университет

Мисия

13-06-2015, 11:56

Снимка:

bg.wikipediq.org

Автор:

ruse.utre.bg

Всичко от Автора

11 са отличниците от випуск 2015-а г.

Юридическият факултет на Русенския университет изпрати вчера 107 абсолвенти-юристи, от които 11 са отличници.Тържествената промоция бе уважихаена от представители на академичното ръководство, зам.-кметът Наталия Кръстева, съдията от Върховния административен съд Красимир Кънчев, окръжният прокурор Георги Георгиев, съдии, адвокати, отец Марин, много гости от специализирани институции, свързани със системата на правораздаването. Голямата зала на „Канев Център“ беше пълна с родители, близки и приятели на бъдещите адвокати, съдии и прокурори, уточнява Dariknews.

„Вие, младите хора, сте тези, които смело можете да мечтаете и да се стремите към сбъдването на мечтите си. Вие сте тези, които са готови да рискуват и да се борят за справедливи каузи. Такава кауза е животът в общество, в което вярата и уважението към закона са водеща ценност за гражданите му“ - обърна се към абсолвентите в приветственото си слово ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев. „Повече от 20 години Юридическият факултет създава и утвърждава традиции, а множество наши възпитаници работят в институциите на съдебната система и адвокатурата. Всички те са достойни посланици на Русенския университет, отстоявайки с труда си високата стойност на неговата диплома“ – допълни още той.

Поздравления към магистрите по право отправиха заместник-деканът на Юридическия факултет доц. д-р Петя Шопова, заместник-кметът Наталия Кръстева, доайенът сред преподавателите проф. Димитър Костов.

Благодарствени думи към преподавателите и академичната институция отправи първенецът на випуска, Марчела Ивова Помакова, която се дипломира с успех 5.92. Тя получи дипломата си лично от ректора на Русенския университет.

Отличници на Випуск 2015:
1. Мария Петрова Матеева – с успех 5.91
2. Иван Дойчинов Дойнов – с успех 5.79
3. Христина Йорданова Христова - с успех 5.79
4. Николета Жекова Неделчева – с успех 5.74
5. Александър Пламенов Димитров - с успех 5.64
6. Марина Красимирова Бенова - с успех 5.63
7. Милен Илиев Пощажиев - с успех 5.63
8. Ирина Петрова Матева-Кънчева - с успех 5.53
9. Светослава Пламенова Узунова - с успех 5.51
10. Лилия Методиева Ненова - с успех 5.51



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)