Русенските зрелостници с по-добри резултати от миналата година

Средният успех на русенските зрелостници от изпита български език и литература е добър 4,21

Средният успех от матурите на русенските зрелостници ги нарежда в класацията по области на 12 място, което е с 6 места по-напред в сравнение с миналата година.

Това показват обобщените резултати от проведената матура. Като цяло средните оценки са на нивото на миналата година, изкачването в класацията е най-вече заради по-ниските изпитни резултати, регистрирани в доста от останалите райони на страната, съобщи ruse-news.com.

Средният успех на русенските зрелостници от изпита български език и литература е добър 4,21, което е с една стотна по-високо от миналогодишния. Получилите пълна шестица са трима, с оценка „слаб“ са 87 зрелостници, със седем по-малко от 2014 г. С най- висок резултат на матурата по български език и литература тази година е Английската гимназия – мн. добър 5,36, на второ място е Математическата гимназия – мн. добър 5,28, на трето – Немската гимназия – мн. добър 4,96.

Средният успех по математика е мн. добър 4,73. По- висок е средният успех и на матурата по биология, която и тази година е най- предпочитана от избираемите – добър 4,10, с 13 стотни повече.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"