"Швед" от Ливан е осъден за каналджийство в Русе

Крими

10-06-2015, 16:30

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изправят на съд русенец за блудство

Престъпникът е осъден на 1 година условно

Шведски гражданин от ливански произход е получил присъда в Русе, след като е бил обвинен в опит за незаконно превеждане през границата на чужденец. Престъплението е извършено на 4 юни 2015 г. на ГКПП „Централна гара“. Там били хванати роденият в Бейрут мъж и още един – родом от Дубай, но гражданин на Йордания, съобщи topnovini.bg.

Въпреки че е поданник на Кралство Швеция, оказало се, че на подсъдимия е необходимо да бъде назначен преводач от арабски, а не от шведски, както и служебен адвокат, за които плащат българските данъкоплатци.

Престъпникът е осъден на 1 година условно, с 3 изпитателен срок, както и 1 000 лева глоба. Възпитателната работа с него по време на условното осъждане е възложена на Дирекция „Миграция” при МВР. Признато му е времето, през което е бил задържан. Той трябва да плати и разноските, направени за експертизи по време на досъдебното производство.

Ливанският му паспорт се изпраща на посолството на Република Ливан в София, а намерения в него шведски документ – на посолството на Кралство Швеция. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов