Потрес! Лекарства и храна срещу секс

Свят

10-06-2015, 13:23

Снимка:

Българияутре.бг/архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Миротворци от ООН експлоатирали над 225 бедстващи хаитянки

Членове на миротворческата мисия на ООН в Хаити са имали сексуални отношения с над 225 местни жени, които са казали, че им се налагало да правят това, за да се сдобият с неща като храна и лекарства. Това показва доклад, свидетелстващ, че за сексуалната експлоатация в подобни мисии не се алармира достатъчно, предаде АП.

Според документа, който се очаква да бъде публикуван този месец, продължава да има сериозни предизвикателства 10 години след първото повдигане на въпроса в доклад на ООН, пояснява агенция нюз. Той установява, че около една трета от предполагаемите сексуални злоупотреби включват лица под 18-годишна възраст.

Отбелязва се, че помощта за жертвите е "крайно недостатъчна". Следователи са разговаряли с 231 души в Хаити, които са казали, че са имали разменни сексуални контакти с миротворци на ООН.

Според доклада само седем жени са знаели за политиката на ООН за забрана на сексуалната експлоатация и злоупотреби, а нито една не е знаела за горещата линия на мисията за подаване на сигнали за такива случаи.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)