Осмият младежки олимпийски фестивал бе открит в Албена

Днешната програма предвижда състезания по 7 вида спорт

Над 500 млади спортни таланти присъстваха на тържественото откриване на традиционния летен младежки олимпийски фестивал в Албена, съобщават от БОК. Всички те в продължение на два дни ще участват в проявата, организирана от Българския олимпийски комитет за осми пореден път под мотото "Да открием олимпийските надежди на България". 

На церемонията присъстваха Здравка Йорданова, председател на Българска федерация за ветерани спортисти, председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, които поднесоха приветствия към участниците и им пожелаха да достигнат олимпийските върхове. 
Днешната програма предвижда състезания по 7 вида спорт - футбол, лека атлетика, баскетбол, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба, съобщи centersport.org. Полуфиналите и финалите са утре, сряда, 10 юни, след което награждаването и връчването на призовете ще стане по време на тържественото закриване от 12.00 часа в Спортната зала на комплекса. 
Целта на фестивала е да допринесе за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на Олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори на България, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях сега пътуват за Европейските игри в Баку 2015.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"