Рали затваря пътя за връх Българка

Животът

05-06-2015, 12:21

Снимка:

clubs1.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Организация на движението при провеждане на планинското състезание

Тази събота и неделя ще се проведе десето издание на планинско рали„Българка”. При провеждане на състезанието в ОДМВР-Сливен е създадена организация на движението, която налага временното затварянето на пътни участъци.

На 06.06.2015 г. от 13 ч. до 17 ч. се забранява движението по пътя от местност „Абланово” - чешмата до връх „Българка”

В неделя, 7.06.2015 г., същият път ще е затворен от 9.30 ч. до 15 ч.

Общо за двата дни на провеждане на Рали „Сливен” ще бъдат ангажирани 10 полицейски служители. Действията им ще са насочени към осигуряването на добър обществения ред, безопасност на движението за гражданите и участниците в състезанието, недопускане извършването на кражби на лично имущество и имущество, собственост на състезаващите се отбори, както и други криминални престъпления и инциденти, свързани с нарушаване на изискванията за нормалното протичане на ралито.


Какво трябва да знаят приятелите на автомобилния спорт:


1. Абсолютно се забранява оказването на помощ на състезателите в скоростните етапи /дори ако са пострадали/. Такава се оказва само от компетентните органи и лица. Некомпетентната намеса на зрители води до тежки последствия за самите тях, както и до дисквалифициране на състезателите.
3. Родителите и възрастните, отговорни за децата да ги държат близо до себе си, като ги контролират постоянно.
4. Движението по трасето на скоростните етапи се разрешава след преминаването на специален автомобил или от старшия съдия на етапа, а не както погрешно се счита 30 мин. след преминаването на "последния" състезателен автомобил.

Органите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на реда и особено към употребилите алкохол, неспазващи разпорежданията на организаторите и полицейските служители и тези, които пречат за нормалното протичане на състезанието.

Тези, които ще съчетаят емоциите от ралито с приятна почивка сред природата, да бъдат особено внимателни при паленето на огън, предупреждават от ОД на МВР-Сливен. Това да става на предвидените за това места. След като огънят е запален да се вземат предпазни мерки да не се предизвика пожар. Мястото за отдих да се напуска само след загасен огън.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов