Плевенски лекар ще помага на русенските си колеги в неврохирургията

Случаите на травматизъм се увеличават с всяка изминала година

«МБАЛ-Русе»АД ще си сътрудничи с «Университетска многопрофилна болница за активно лечение-д-р Георги Странски» ЕАД Плевен. Сътрудничеството ще бъде в посока подобряване качеството на лечение на черепно-мозъчни травми. В тази връзка доц. д-р Йордан Панов-началник на клиниката по неврохирургия в Плевен ще дава консултации от разстояние и на място в Русе ако се налага, при спешни и сложни случаи. При определени случаи той може и да оперира пациента, съобщи Дарик радио.

По този начин ще се помогне на хората да получават навременна и качественна медицинска помощ при травматизъм и болестни увреждания, които налагат по-високо ниво на подготовка и база за решаване на тези проблеми. Миналата година са били оперирани около 80 човека с черепно-мозъчни травми в русенската болница, каза началникът на отделение «Неврохирургия“ д-р Огнян Игнатов.

 Очаква се подобно сътрудничество да започне да се реализира и в други сфери и с други специалисти от страната, коментира заместник-председателят на съвета на директорите на «МБАЛ-Русе»АД д-р Йосиф Новаков.

Д-р Игнатов съобщи още, че се очаква скоро болницата да закупи ангиограф, който ще се използва в мозъчно-съдовата диагностика. Документите са изпратени в Министерството на здравеопазването, има уверение че той ще бъде закупен. Стойността му ще е над 1 млн.лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов