Извеждат мечките Бойка и Станди от Лесопарк Липник

Ще бъдат настанени в парка в Белица

Екип на сдружение „Четири лапи“ извежда тази сутрин мечките Бойка и Станди от зоокъта в лесопарк „Липник“. Животните ще бъдат настанени в парка за танцуващи мечки в Белица, който е разположен на обща площ от 25 хил. кв. м. Там вече живеят 24 мечки, а за Бойка и Станди са обособени отделни места. Според специалистите те са млади и бързо ще свикнат с новите условия. Животните са на 8 г., брат и сестра, родени са в Лесопарка, съобщи Дарик радио.

Мечките остават собственост на Община Русе и ще бъдат  върнати в Русе, когато бъде изграден модерен, лицензиран зоопарк с по-добри условия, при които да бъдат настанени. Днес те ще бъдат откарани със специална линейка, а лекарски екип ще установи здравословното им състояние, след като бъдат упоени. Извозването им струва на организация „Четири лапи“ 3000 лв. , стана ясно още по време на днешната акция.

Припомняме, че преди време имаше голяма съпротива от общината и граждани за тяхното преместване, въпреки неподходящото място за отглеждане.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)