Властите крадат заедно с ромите

Проблемът е почти нерешим, смята проф. Михаил Константинов

"Българските власти крадат заедно с циганите посредством циганските барони", заяви пред Нова телевизия математикът проф. Михаил Константинов. 

"Ние предпочитаме да даваме на циганите да се занимават с контрабанда, за да можем да ги контролираме, да ги използваме по избори и да крадем заедно с тях", изтъкна експертът. 

Той подчерта, че няма как във всяко село да се разположи полиция и жандармерия и трябва да се действа по друг начин: "Проблемът е почти нерешим, той е забатачван точно 25 години и това не може да се оправи бързо. Тези хора трябва да се образоват и да бъдат изкарани от гетото. Един циганин става нормален човек като го изкарате от гетото".

По думите му от Наказателния кодекс трябва да изчезне понятието „малка кражба”. Той даде пример с американското законодателство, в което при трето провинение крадците отиват за 25 години в затвора. 

"Само бароните могат да спрат кражбите в момента. Това няма да го направи жандармерията. Всъщност полицията работи много добре с бароните, но за тежките престъпления. Прави ли Ви впечатление, че почти при всички убийства, извършени от цигани, на следващия ден извършителите са заловени", изтъкна професорът.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов