Радостин Стойчев:Тренто трябва да се върне отново на голямата сцена

Резултатите идват с добра работа към детайлите

Българският треньор на волейболния шампион на Италия Енерджи Ти Ай Диатек (Тренто) Радостин Стойчев сподели в интервю за телевизия Sky Sport 24, че целта пред отбора е да се върне на голямата международна сцена през следващите няколко години и да използват младежите си, които продължават да вършат отлична работа.

"Винаги съм вярвал много през целия сезон, че можем да постигнем тази цел и този резултат. След загубения финал за Купата на Италия имахме три месеца време, за да работим и да се поучим от грешките, които направихме в него. Успяхме и това бе голямо удовлетворение за нас, но погрешно е да смята, че победата е зависела много от мен. Със сигурност съм дал своя дял както всеки друг - техническия щаб, медицинския щаб и ръководството. Резултатите могат да дойдат само чрез добро планиране и внимателна работа към детайлите. Не винаги съм уморен от победата и това винаги е целта ми", коментира Радо Стойчев.

"Симоне Джианели е много силно момче, което никога не е имало притеснение и страх да играе в големи мачове като тези на финала. Заради това с него на полето мога да се концентрирам единствено върху техниката и тактиката на отбора. Ментално показа, че е на повече от 18 години. Мислех много за това как да го използвам срещу Модена, но се вписа много добре, а включването на Джурич бе наистина решаващо. Благодарение на тях двамата бяхме по-силни от преди на блок-защита. Целта на Тренто, с който преподписах, е да се върне на голямата международна сцена през следващите няколко години и в същото време да използваме младежите си, които продължават да вършат отлична работа", призна още българският наставник на трентинци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов