До седмица от ГЕРБ удовлетворяват исканията на Патриотите

Политика

27-05-2015, 11:55

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриотите плашат с оттегляне на подкрепата си към правителството

Ежедневно водим разговори с всички партии, увери Цветан Цветанов

Поех ангажимент това, което беше декларирано от Патриотичния фронт, в изчетената им декларация, в рамките на една седмица да подготвим становище за позицията на парламентарната група на ГЕРБ и да вървим към решаване на някои от казусите, които се поставят. Това каза в Народното събрание председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Агенция „Фокус“.

„Ежедневно водим разговори с всички парламентарно представени партии, разбира се с тези, с които формираме парламентарното мнозинство. Разговорите, които бяха проведени са свързани със законодателни промени, които могат да бъдат направени в сегашният парламент“, обясни той. По думите му всичко, което се предлага е завишаване на санкциите, които са за закупуване и продаване на гласове. 

„Смятам, че това може да бъде заложено не в Изборния кодекс, а в Наказателния “, посочи депутатът като допълни, че в преференцията, която ПФ изразява като едно от условията заложени в декларацията, трябва да се търси политически консенсус в рамките на парламентарно представени парии и само това да бъде като промяна, която може да настъпи в Изборния кодекс. 

„Ако влезем в хипотезата на всяка една от парламентарните групи да дава предложения времето няма да ни стигне във връзка с предстоящите местни избори да направим конкретните изменения“, заяви той. Цветанов посочи, че ще има много спекулации ако започне промяна на Избирателния кодекс.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов