Казанлък Волей - Багира на финали от първенството за девойки младша възраст

Само победителите от четирите зонови групи се класират директно за финалите

След 3 разгромни победи с по 3:0 младите волейболистки на „Казанлък Волей – Багира“ се класираха убeдително на финалите от държавното при девойките младша възраст. Това стана след пълна доминация и тотално превъзходство над съперничките си, по време на завършилия в казанлъшката спортна зала „Багира“ зонален турнир за девойки младша възраст.


В първия ден от надпреварата кръг младите „рози“, водени от старши треньора на представителния женски тим на казанлъчанки Петър Дочев, разбиха с 3:0 първо „Ботев от Ихтиман, след 25:18, 25:11 и 25:7 в отделните геймове. После, на другия ден, те повториха упражнението с ново 3:0 на традиционно силната школа на плевенския „Спартак 1996“. В отделните части „розите“ взеха успеха след 25:9, 25:21 и 25:14.
В решителния мач за първото място  „зелено-червените“ фурии от  „Казанлък Волей – Багира“ се справиха категорично и отново с 3:0 и с основния си съперник – столичния тим  на ВК  „Звезди 94“ . Момичетата от Казанлък взеха първите две части с 25:20 и 25: 21:25, а в третия гейм доказаха, че са по-добрият отбор на игрището и с разгромното 25:8 отказаха столичанки.
Така младите „рози“ вече са финалистки и единственият извънстоличен тим, който се класира директно. По регламент само победителите в четирите зонови групи се класират директно за финалите. Завършилият на второ място на турнира в Казанлък – тимът на ВК  „Звезди 94“, пък ще играе в допълнителен квалификационен турнир на „Вторите“. Първите два тима от турнира на „Вторите“ също ще получат директни квоти за финалите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов