Цецка Цачева ще празнува 1 юни с децата на Плевен

Песните на "Арлекино" и "Приказка за Пепеляшка" ще радват малчуганите

НЧ „Съгласие 1869” ще отпразнува Деня на детето на 1 юни. На празника се очаква да присъства и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

От 18 часа, пред сградата на читалището, за пръв път пред публика ще бъдат представени песни от репертоара на най-новия състав при „Съгласие 1869” - вокална група „Арлекино”. Преди дни талантливите деца направиха професионални записи на 12 песни в студиото на Максим Горанов. Те са част от проекта „Децата на Плевен”, който се реализира с финансовото съдействие на Община Плевен, и ще бъдат включени в CD, както и в основата на мюзикъл, който ще се осъществи през следващия творчески сезон.

Веднага след концерта на „Арлекино” – в 19 часа, в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869” започва последното представление за сезон 2014/15 г. на една от най-успешните ни постановки - „Приказка за Пепеляшка”. Спектакълът е продукция на Балетната школа при читалището по проект, също финансиран със съдействието на Община Плевен. От премиерата през март до днес, в изиграните 14 представления над 5000 деца успяха да се докоснат до магията на танца. В гала концерта, в който за 15-и път ще се разтвори завесата пред младите таланти, ще вземат участие всички близо 100 възпитаници на Балетната школа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов