20 русенски младежи получиха подаръци за абитуриентския си бал

Предоставиха средства и за чернодробна трансплантация на един от тях

20 абитуриенти в неравностойно положение от Русенска област получиха днес подаръци от Жени ГЕРБ– Русе, съобщават от пресцентъра на партията. Това се случи в Информационния център на евродепутата Мария Габриел в Русе.

Всички младежи са се сдобили с безплатен куверт за едно от значимите събития в живота си. Повечето от тях вече са получили бална рокля или костюм, безплатна прическа и грим. Те се предоставят със събраните от благотворителна вечер над 4 000 лева. Инициативата за благотворителното събитие под мотото "Подай ръка, подари празник" бе на народния представител Светлана Ангелова.

Завършващите 12 клас тази година, които нямат възможност да организират сами абитуриентския си бал, бяха приятно изненадани с още нещо. За всеки от тях Ангелова осигури козметични комплекти от известна българска компания.

„Един абитуриентски бал е значимо събитие в живота на всеки и затова заслужава да го почувства като най-красив и незабравим празник. С него започва един нов етап - изпълнен с изненади и предизвикателства. Този жест е израз на нашата воля да Ви помогнем за по – добър старт в живота. Пожелаваме Ви попътен вятър и успехи в университета или на новото Ви работно място“, каза народният представител.

900 лева бяха предоставени и за чернодробна трансплантация на един от абитуриентите – Камен Бочев. През тази година той завърши ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе и в идните дни предстои да му бъде извършена животоспасяваща операция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов