Русенец се завърна с 5 медала от състезание

В Европейско първенство по ушу

Теодор Недев, старши треньор в “Движение за хармонично развитие – България” се завърна от Европейското първенство по винг чун и традиционни стилове в ушу с общо 5 медала, което го прави най-титулуваният състезател в цялото състезание. Боецът, който наскоро получи и отличие “Посланик на Русе”, завоюва първо място в дисциплината договорен винг чун двубой (т.нар. дуйлян), две втори места в дисциплините винг чун ножове и дървен манекен, както и две трети места в традиционните дисциплини тай дзи и багуа, съобщи Дарик.

Отлично се представи и младши треньорът на клуба Цветомир Колев, който грабна два медала – един златен и един бронзов. По повод успешното си участие, русенците коментират: “Въпреки че поради финансови затруднения нашият клуб успя да излъчи само двама състезатели, се оказахме отборът с най-голяма успеваемост. След като за пореден път доказахме високото си професионално ниво на работа, очакваме повече подкрепа в бъдеще, за да могат да се включат повече наши състезатели, особено деца.”

Тази година за първи път България е домакин на Европейско първенство по ушу, което беше отлично организирано от Община Стара Загора. Европейската федерация по ушу отбелязва своя тридесети юбилей като за първи път проведе и отделно първенство по винг чун, което се състоя от 13-ти до 16-ти май и беше последвано от първенството по традиционни стилове от 17-ти до 23-ти май. Община Бургас вече се е кандидатирала за домакин на първенството през 2016-та година. “Ние вече подготвяме кандидатурата на Русе за домакин, което би могло да се осъществи след 4-5 години. Спортно събитие с мащаб над 1000 участници, състезатели и съдии със сигурност ще е силен икономически стимул за града. А и новата спортна зала дава допълнителна стойност на кандидатурата ни” споделя Теодор Недев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)