Кампания „Стоп на тютюнопушенето” с прояви във Велико Търново

Животът

25-05-2015, 10:09

Снимка:

novini.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Панаир на здравето и арт върху балони и чадъри ще борят тютюневия дим

Панаир на здравето в парк „Марно поле” във Велико Търново организират на 27 май Регионалната здравна инспекция, община Велико Търново, Младежкият дом, Клуб на здравето и Доброволчески клуб към сдружение „Образователен свят”. В сряда от 13,30 ч. до 16 ч. в парка се организира функционално изследване на дишането, тест на Фагерстрьом и блиц анкета за проучване на отношението на населението към незаконната търговия с тютюневи продукти. Ще се проведе и викторина под мотото „Аз знам всичко за цигарите” и арт – рисуване върху балони и чадъри.

На 30 май от 10 ч. започва спортно туристически празник в парк Ксилифор под надслов „Ние не пушим,  вие?”. На открито ще бъдат изложени фотоси по темата тютюнопушене, изработени от ученици от средния и горен курс.

Проявите са част от кампанията „Стоп на тютюнопушенето”, организирана по повод Световния ден без тютюн – 31 май. Той се инициира от Световната здравна организация и от 1987 г. се провежда в страните по целия свят. На този ден се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на потребление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов