Кметът проф. Димитър Стойков изслуша проблемите на жителите от три плевенски села

Местните се запознаха с изпълнението на бюджет 2014 година

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков се срещна с жителите на Бръшляница, Коиловци и Мечка, информират от ПП Герб. Заедно с него бяха секретарят на Общината Бранимир Мирчев, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и общинският съветник от ГЕРБ Даниела Гонкова.

Кметът на Община Плевен представи накратко изпълнението на бюджет 2014 година и изслуша проблемите, които хората представиха пред него. Като цяло акцент в разговорите бе темата за заетостта и действията, предприети от кмета и резултатите от тях. Плевенският кмет подчерта, че нивото на безработицата на територията на Общината е с 2% по-ниско спрямо средните стойности за страната.

„1760 са работните места, които са разкрити на територията на Община Плевен от началото на моя мандат. По-ценното обаче са възможностите за трайно назначаване на хора, които с усилията на Община Плевен вече са факт. 114 работни места са разкрити в Ясен, 500 души ще бъдат наети в Нексанс и новината е, че плевенски инвеститор ще реализира в Плевен бизнес, в който ще бъдат заети 750-800 човека”, каза проф. Стойков. Той обяви още, че тази година трите населени места ще получат по 10 000 лева допълнително за рамонт на улици.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов