Актьорът Веселин Плачков ще е водещ на "Златната липа"

Стара Загора Лайф

17-05-2015, 09:32

Снимка:

bnr.bg

Автор:

starazagora.utre

Всичко от Автора

Откриването на феста е на 30 май от 17.30 ч. с мажоретно шествие

Водещ на тазгодишното издание на фестивала „Златната липа” ще бъде изпълнителят на главната роля във филма „Дяконъ Левский",  Веселин Плачков. Той ще води официалните церемонии по откриването и награждаването на победителите. Макар че е родом от Плевен, Веселин Плачков пази много топли чувства към Стара Загора, тъй като е член на основаната в Града на липите прабългарска школа Бага-Тур, където се учи на физическа издръжливост, езда и стрелба с лък, припомня „Дарик”-Ст. Загора. Всички тези умения са му помогнали много при заснемането на екшън сцените в „Дяконъ Левский".
За синеокия актьор ролята на Апостола на свободата във филма на Максим Генчев е първа на големия екран. И ако филмът предизвика противоречиви мнения, отзивите за играта на Плачков са повече от добри. Веселин Плачков е приет в НАТФИЗ през 1999г. в класа на проф. Димитрина Гюрова, а четири години по-късно започва да играе в Драматично-кукления театър „Иван Радоев" в Плевен. Актьорът ще се включи и в някои от съпътстващите събития по време на фестивала, заедно с други именити свои колеги като Марта Вачкова, Стефания Колева, Деси Моралес, Ирмена Чичикова, Любен Чаталов, Андрей Слабаков, Симеон Лютаков, Димо Алексиев и много други.
Старт на събитията по откриването на „Златната липа" 2015 ще бъде даден в 17:30 часа на 30 май (събота) с мажоретно шествие по централната пешеходна зона до сградата на Държавна опера. Входът за залата на операта ще бъде напълно свободен за всички старозагорци и гости на града, които искат да изпитат на живо емоцията около откриването на фестивала и да видят своите любими актьори.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов