Лили Иванова e голяма певица, но не е добър човек

За човещината, клетвите и парите

Започвам това мое писание с едно уточнение - Лили Иванова е голяма звезда с великолепен глас и едва ли някой ще стигне нейната магия на сцената, но извън професионалните си изяви тази жена не е добър човек. Със сигурност огромната й армия от почитатели сега ще ме заклейми, ще каже:"Кой си ти, за да говориш така за великата прима!"..Да, сравнен с нея съм никой, но да напиша тези редове ме провокира интервюто на най-големия й фен Илчо, което той даде за седмичен вестник.
Този човек, беше налепил цялата си стая с плакати на певицата. Купуваше всяко списание, в което имаше материал за нея, живееше с образа на Лили Иванова...Никога няма да забравя как, когато работех във вестник "Седмичен труд", той дойде да откупи нейни снимки от нашия фотограф. Илчо няма финансови възможности, но даваше и последните си стотинки, заради жената, която наричаше своя втора майка. И представяте ли си, един ден той чува по телефона не от Лили Иванова, а от нейната пиарка - да не нарушава личното пространство на примата. И то само защото е отишъл и е оставил на портиера в дома й, да му разпише последния й албум, който естествено той си е купил.
Помня и друг случай, пак от времето на работата ми в "Седмичен труд". Тогава примата се беше разбесняла за един материал и дойде в редакцията като публично заяви, че трябва да внимаваме с нея, защото е проклела една своя колежка и клетвите я стигнали.
Няма да забравя и как Лили Иванова участва в юбилеен концерт на Нели Рангелова, на който всички изпълнители поздравиха певицата без да искат нито стотинка. Единствено примата след края на спектакъла е настояла да й се плати хонорар от 5000 лева за две изпети песни. Като за това не е имало предварителна уговорка!
Мога да разказвам още много истории, но няма смисъл. Да, Лили Иванова е голяма певица, но малко повече човещина няма да й е излишна...Все пак - хубавото е, че със своята постъпка тя даде един много ценен урок на Илчо и той разбра мъдростта на една от 10-те Божи заповеди: "Не си създавай кумири!" Просто защото когато се доближиш до кумира си, той се срутва от пиедестала, на който си го поставил...

Антон Стефанов

Главен редактор на LOVEstyle magazine
 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов