Нежна музика и детски картини за Деня на Европа в Русе

Русе Лайф

09-05-2015, 15:07

Снимка:

снимка, ruseplus

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Заедно в многообразието“ препълни пленарната зала в Русе

Клуб "Европеистика" с няколко артистични прояви за 9 май

За поредна година русенският студентски клуб "Европеистика" се включи в отбелязването на 9 май - Деня на Европа, с различни инициативи в града. 

Днешните чествания стартираха с открита изложба от рисунки на деца от различни русенски училища. Те бяха изготвени по инициативата на клуба „Разкажи ми Европа“, в рамките на която екипът на младежката организация посети общо шест русенски училища и проведе интерактивни занятия с ученици от 4-ти клас на тема „Какво е Европейският съюз“.

Малко по-късно ученици от НУИ "Проф. Васил Стоянов" изненадаха русенци с атрактивен музикален флашмоб, пише ruse.topnovini. Те изпълниха на духови инструменти Химна на Европа (Ода на радостта - 9-та симфония на Бетовен) и приканиха минувачите да се включат в своеобразния хепънинг. 

По-късно през деня от 20:00 часа, Клуб Европеистика и културен център BH ще представят EUROPE Day & Night с участието на Димитър Косев (клавир и китара). В Лятната градина на BH ще бъдат представени многообразни истории от 28-те държави в Европейския съюз чрез изложба на постери „Разкажи ми Европа“. Специален гост на събитието ще бъде младият музикант Димитър Косев, възпитаник на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, който ще „изпълни“ Европа на клавир и китара, а по-късно сцената ще бъде отворена за музикални импровизации. Входът е свободен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов