Паркинг ще замени разрушените сгради на бившите казарми на Пети полк

Мисия

09-05-2015, 14:00

Снимка:

снимка, dunavmost.bg

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Заедно в многообразието“ препълни пленарната зала в Русе

За целта са необходими 90 000лв., които трябва да се осигурят от "Други дейности по икономиката"

Предстои благоустрояване на терена, освободен след премахване на част от бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк. Открит обществен паркинг ще замени разрушените сгради по улица "Майор Атанас Узунов", съобщават от Община Русе.

За целта са необходими 90 000лв., които трябва да се осигурят от "Други дейности по икономиката", "Други разходи, некласифицирани в другите параграфи и подпараграфи" при планираната корекция в бюджета, предложена от администрацията на кмета Пламен Стоилов. Тя предстои да се разглежда и гласува на заседанието на Общински съвет - Русе този месец.

Припомняме, че събарянето на бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк в Русе започна през миналата година. Решението бе взето от Общински съвет през септември 2013 по предложение на кметаПламен Стоилов. Още тогава бе съобщено, че двете сгради са в "критично фактическо състояние, обуславящо непосредствена опасност за живота и здравето на преминаващите в близост лица", като бе отбелязано и отпадане на необходимостта за ползване на същите за задоволяване на обществените потребности на територията на град Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов