Нелегални цигари и фалшиви тоалетни води откриха в румънски автобус на Дунав мост

Превозното средство е проверено и с мобилна рентгенова система

В туристически автобус на румънска фирма, пътуващ по линията от Истанбул за Букурещ, три пътнички укрили стотици парфюми на известни търговски марки, както и сакове с голямо количество нелегални цигари. Това разкриха инспектори от Митница Русе с помощта на рентгеновите системи на ГКПП-Дунав мост.

 Автобусът се явил на трасе „изход" около 30 минути след полунощ и е бил насочен към митническото хале за извършване на щателна проверка. При преминаването на багажа през скенера, станало ясно, че три от саковете съдържат цигари. Намерени са общо 490 кутии от марката „LM Red label" 100 mm, всички без български акцизен бандерол и с надпис „DUTY FREE". Една от пътничките в автобуса признала, че тя пренася стоката. По случая веднага е образувано дознание, което се е провело в условията на "незабавно производство" и румънската гражданка А. Б. се е възползвала от правото си на споразумение с прокуратурата и е наказана с една година лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, както и да заплати глоба от 3800 лева.

  Превозното средство е проверено и с мобилна рентгенова система. Установено е, че във фабричните кухини на автобуса има укрити парфюми и тоалетни води, носещи логото на известни търговски марки: Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Christian Dior, Paco Rabanne, Coco Chanel, Diesel, Narciso Rodriguez, Versace, Bvlgari, Tom Ford, Lancome. Две други пътнички признали, че укритите общо 700 опаковки са тяхна собственост. За случая е уведомен разследващ инспектор на Гранична полиция и материалите са предадени по компетентност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов