Рицари в „Средновековен град Червен“ от днес

Русе Лайф

02-05-2015, 13:07

Снимка:

снимка,cherven.eu

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Tанцово студио „Импулс" поздрави русенци с концерт

Свободни български възстановчици ще пресъздадат боен лагер, с богати възможности за забавление

„Средновековен фестивал Червен“ ще пресъздаде живота на българите през Средновековиетона 2,3 и 4 май на крепостта Червен. За целта сдружение „Чигот“, Modvs Vivendi - Средновековно общество в България и други свободни български възстановчици ще пресъздадат боен лагер, с богати възможности за забавление.

Участниците в „Червен“ живеят в историята и не използват никакви съвременни устройства, палатки, дрехи, или аксесоари, което затвърждава максимално автентичната визия на фестивала. Всеки ден между 11:00 – 14:00 ч. и 16:00-18:00 ч. посетителите на крепостта ще могат да се насладят на средновековния живот и пробват уменията си в различни състезания, игри и демонстрации.

За първи път  към българския средновековен лагер ще се присъединят руските рицари от клуб  АРМЭ. Ще има общи демонстрации и двубои между български и руски средновековни войни само на 3 май от 10.00 до 17.00 часа.

За гостуването си в Червен те са направили музикална програма, включваща рицарско шоу и изпълнения с огнени топки. Всеки желаещ ще може да се облече с рицарски доспехи и да се сражава с рицарски меч. Дамите ще учат танцови стъпки от онова време. Интерактивни игри ще популяризират мятането на ножове и хвърлянето на копия.

Експозицията на открито „Средновековен град Червен“ към Регионален исторически музей – Русе се посещава срещу билети за вход.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов