Условна присъда за шофьор, пребил полицай

Крими

29-04-2015, 18:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отварят първото автокино в Бургас

Мъжът се е опитал да изиграе служителите на реда в бясна гонка на пътя

Наказание 3 години условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Районен съд Бургас на Тодор Пенчев. Той бе признат за виновен в това, че отправил към двама полицейски служители обидни думи, оказал им съпротива, блъснал ги и така ги съборил на земята. Така той причинил и леки телесни повреди на униформените. Чрез удар в областта на гърдите и последвало падане на земята, причинил лека телесна повреда на младши автоконтрольор, изразяваща се в драскотини и охлузване на крайниците, оток и болка в областта на лявата предлакетница, довели до болка и страдание. Чрез събаряне на земята причинил лека телесна повреда на другия автоконтрольор, изразяваща се  в охлузване на горния десен клепач, довело до болка. 
Представителят на Районна прокуратура Бургас пледира, че обвинението е доказано със представените от досъдебното производство и събраните в съдебното следствие доказателства. Държавният обвинител поиска на Пенчев да бъде наложено наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване да се отложи за срок от 4 години.
Според защитника не било установено какви непристойни действия е извършил подзащитният му и пледира той да бъде оправдан. Алтернативно бе поискано условно наказание. Пълномощникът предположи, че когато Пенчев е посегнал да представи документите си за проверка, служителите на реда са помислили, че може да извади нещо друго. Затова се е наложило да употребят физическа сила. След това подсъдимият не позволил да му поставят белезници. Защитата допуска, че при възникналата борба между Пенчев и служителите на реда, и падането им на земята, те може да са се охлузили.
Уточняваме, че според обвинителния акт двамата служители изпълнявали задълженията си по контрол на движението в района на кръстовище в гр. Бургас и около 14,50 ч. единият подал сигнал за спиране на приближаващ се автомобил. Водачът обаче завил по друга улица, с което се насочил към другия полицай. Той също му подал знак за спиране, но автомобилът продължил движението си направо, а служителят на реда отскочил, за да избегне удара. Колата рязко се отклонила и навлязла в насрещното платно. Двамата полицаи започнали издирването й и я намерили на паркинг между блоковете в квартала. Тя била паркирана така, че затруднявала движението. Затова служителите на реда извикали репатриращ автомобил. Докато се подготвяло отстраняването й от паркинга, пристигнали Пейчев и свидетелка по делото. Когато му поискали документите за проверка, възникнала разправия между него и служителите на реда. 
Присъдата на Районен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Бургас.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов