Най-високата присъда за непредумишлено убийство получи Костадин Стоянов

Граничният полицай ще лежи близо 12 години, въпреки че обвиненията за марихуана и дете на пътя отпаднаха

11 години затвор при общ режим постанови съдия Събчо Събев за Костадин Стоянов, който премаза с колата си 11-месечната Красимира на тротоар в село Крушевец. От тях се приспада времето, в което граничният полицай е бил в домашен арест - от 19.09.2014г. до сега. Стоянов се лишава от правото да управлява автомобил за 15 години, присъди още съдия Събев и определи той да плати 6 хил. лв. разноски по делото.  Половината от тази сума са разноските, направени от семейството на убитото дете.
Майката на убитото момиченце припадна в съда след произнасяне на присъдата. Почерненото семейство и защитата на Костадин Стоянов заявиха, че ще обжалват присъдата. Това може да стане в 15-дневен срок в Апелативен съд.
Днес в съдебната зала Стоянов получи и още едно обвинение - за шофиране с превишена скорост. При катастрофата той се е движел с 59 км/час при разрешени 50. 
На 11-и септември миналата година 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов, шофирайки с личния си автомобил, навлиза в платното за насрещно движение в центъра на село Крушевец, качва се на тротоара и помита количка с 11-месечното бебе, което загива на място.  Стоянов беше обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост в пияно състояние и за шофиране след употреба на канабис. 
По време на заседанието той отричаше да е пил алкохол и да е употребявал наркотици. Защитникът му Благой Потеров заяви, че и майката на бебето има вина, тъй като е оставила 20 минути количката на тротоара без надзор и си е приказвала с продавачката на магазина.  На излизане от съдебната зала Стоянов не отговори на въпросите на медиите. Той каза само, че ще обжалва присъдата.
Присъдата в частта й по отношение вината и размера на наказанието е в рамките на  поисканото от прокуратурата и в този смисъл прокурор Димо Маджаров заяви пред медии, че е удовлетворен. Днес той поиска 10 години лишаване от свобода за Стоянов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов