Дискусия за културното многообразие, толерантността и недискриминирането организират в Русе

Животът

25-04-2015, 16:42

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre

Всичко от Автора

Форумът ще се проведе на 28 април

Клубът на социалния работник към специалностите от професионално направление „Социални дейности“ при Русенски университет организира дискусия, посветена на културното многообразие, толерантността и недискриминирането.

Събитието е съвместна инициатива на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация за Област Русе – Валентина Николаева, Дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе и Клуба на социалния работник и ще се проведе на 28 април 2015 година от 17.30 часа в зала 101– корпус 2 на Русенски университет.

Това е  втората поредна дискусия на тема „Заедно за културно многообразие, толерантност и недискриминиране“ . В нея ще се включат представители на арменската и еврейската етнически общности в град Русе. Те ще представят исторически факти за общностите си, културните им традиции и своите възгледи за толерантността, интеграцията и недискриминирането. Поканените са уважавани в общността и обществото хора. Арменската етническа общност ще бъде представена от отец Дирайр Хадавян, духовен пастир на арменците в Русе, д-р Ервин Чакърян, председател на арменското църковно настоятелство в Русе, общински съветник, Люси Кеворкян, общественик, журналист в националния арменски вестник „Ереван“, а еврейската етническа общност –  Пламен Яко Яков – заместник- председател на Организация на евреите в България „Шалом“ – София, Исак Моис Голдщайн - заместник -председател на Регионална организация на евреите „Шалом“ – Русе, Рахамим Арико Хаимов – член на Управителния съвет на Регионална организация на евреите „Шалом“ – Русе.

Директорът на Дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе – Мариела Личева ще сподели добри практики в работата с различните етнически общности в общината.

Припомняме, че в първата дискусия на същата тема при голям интерес бяха представени турската, кримско-татарскта и общността на българите, изповядващи исляма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов