Кюстендилски художници с изложба на "Шипка" 6

Проявата е днес от 18 часа

Изложба на кюстендилски художници ще бъде представена в СБХ в София. В експозицията ще се включат автори, които са родени, работили са или в момента живеят и работят в града, както и такива, които са родени другаде, но животът им е трайно обвързан с този град и околностите.

Проявата е насрочена за днес от 18 часа на улица "Шипка“ 6. Организатор е Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора“ - Кюстендил.

Творбите, които ще бъдат показани пред публиката в столицата, са представителна извадка от "Коледна изложба 2014” и "Кюстендилска пролет 2015” на ХГ "Владимир Димитров – Майстора“.

Тези традиционни общи изложби си поставят за цел да поддържат живи и да доразвиват прогресивните традиции в изобразителното изкуство. Утвърждават се и като неделима част от честванията на празника на град Кюстендил.

Общата художествена изложба "Кюстендилска пролет” води началото си от далечната 1978 година, когато в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора” са представени 406 произведения на живописта, графиката и скулптурата от 273 автори от цялата страна.

Наименованието на изложбата е дълго търсено, за да й определи индивидуалност сред множеството подобни изяви в страната. Основната й тематика сама по себе си й придава поетичен облик, съобщава infomreja.bg.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)