Връчиха удостоверения за енергийни спестявания

Документите получи лично кметът Пламен Стоилов

На официална церемония в сградата на Община Русе днес бяха връчени две удостоверения за енергийни спестявания. Документите получи лично кметът Пламен Стоилов от представителя на Агенцията за устойчиво енергийно развитие г-жа Антоанета Поповска и от Стилиян Алексиев – главен експерт в Агенцията.

Удостоверенията са за две от седемте училища на територията на Община Русе, в които бяха въведени мерки за енергийна ефективност – СОУЕЕ „Свети Константин Кирил философ“ и ОУ „Тома Кърджиев“. Останалите пет вече са получили такива документи.

Удостоверенията са издадени на основание чл. 51, ал.1 от Закона за енергийна ефективност в сгради на общината. От страна на Общината са вложени средства за над 1 470 830 лева в дейности за повишаване на енергийната ефективност на сградите, включително поставяне на топлинна изолация, подмяна на дограма, мерки по инсталациите и други, като постигнатите енергийни спестявания са в размер на 2317,94 MWh годишно, общо за всичките седем сгради.

Кметът Пламен Стоилов благодари на екипа от Агенцията като го увери, че до 2016-а година Община Русе ще е изпълнила изискванията за енергийни спестявания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов