Връчиха наградите в държавното първенство по всестранна езда

Спорт

11-04-2015, 16:41

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Руснаци налазиха Разложко заради конна езда

Включиха се 32 участници от 8 различни клуба

Кметът Пламен Стоилов награди победителите в Държавното първенство по всестранна езда, което се проведе от 9 до 11 април в Русе. В тазгодишното издание се включиха 32 участници от 8 различни клуба от Русе, София, Плевен, Шумен, Арбанаси и Варна. Те се състезаваха в 4 класа. В най-високия клас в първенството, клас 2*, победител стана Мартин Димитров от клуб „Калоян 92“ –Арбанаси, а на второ място се класира Светлин Кръстанов от клуб „Елит“ – София. В клас 1* първо място заслужи Бранимир Кръстанов от „Кайлъка“ – Плевен. На второ и трето място се класираха съответно Светлин Кръстанов от „Елит“ – София и Николета Павлова от „Калоян 92“ – Арбанаси.  В клас Н, където имаше най-много записали се участници, отново Бранимир Кръстанов завоюва челното място. В клас Н - юноши победител стана Ива Тодорова от клуб „Калоян“ 92 – Арбанаси, а Николета Павлова, от същия клуб, стана победител при юношите. При най-малките, в клас деца, първото място спечели Александра Пенчева от клуб „Кентавър-Русе“.

Всестранната езда е най-пълната, комбинирана, състезателна дисциплина, призната от Международната федерация по конен спорт. Тя изисква от състезателите значителен опит във всички конни спортове и много добро познаване на коня и неговите способности, което се постига само след правилна и рационална тренировка.

 За да демонстрират своите умения, участниците в турнира трябваше през трите дена от състезанието да преминават през различни изпитания – обезка, крос-кънтри и конкур-ипик.

Русе е един от трите града в България, в които се провежда държавно първенство по всестранна езда.  Организатор на събитието е Сдружение Ездови Клуб „Кентавър-Русе“, които планират още няколко подобни събития да се случат в Русе през тази година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов