Прокуратурата обвини петима за контрабанда на "Капитан Андреево"

Крими

11-04-2015, 15:50

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Предметът на престъпление е в особено големи размери, използван е документ с невярно съдържание

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама митнически служители, граничен полицай, управител на спедиторска фирма и служител за контрабанда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Митническите служители от пункт "Капитан Андреево" Христо Палазов и Юри Гудев, граничният полицай Янчо Георгиев, управителят на спедиторска фирма Динко Щирянов и служителят Николай Перчемлиев са привлечени като обвиняеми за контрабанда. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и престъпленията и на петимата обвиняеми са квалифицирани като особено тежки. И петима са извършили престъпленията, за които са обвинени, чрез използване на документи с невярно съдържание.
Христо Палазов е 39-годишен и е обвинен за това, че на 29 март 2015 г. в митнически пункт "Капитан Андреево", при условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, заедно с другите обвиняеми като помагачи и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300,00 лева, без знанието и разрешението на митниците. Със същите обвинения, за същата дата и контрабанда на същата стойност са обвинени 45-годишният Янчо Георгиев и 50-годишният Динко Щирянов.
53-годишният Юри Гудев е обвинен за това, че на 17 март 2015 г. умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения на пренасянето на значително количество цигари без бандерол през българо-турската граница, като стоката е на обща стойност 31 036 200 лева. 36-годишният Николай Перчемлиев е обвинен за това, че на 29 март.2015 г. в митнически пункт умишлено е улеснил контрабанда на цигари без бандерол на обща стойност 15 518 100 лв.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)