Вандали задигнаха хубавите пейки от Централни гробища

От охранителната фирма заявиха, че не носят отговорност за скамейки до гробовете

Вандали са отмъкнали хубавите пейки от Централните Софийски гробища, заяви пред БЛИЦ Михаил Мишев, който има гробно място в 128-и парцел.

„Всичко са изкурубили. По-хубавите пейки, които бяха фиксирани, са срязани с флекс. Това означава, че апашите идват подготвени, за да крадат в гробищата”, възмущава се той.

Той се е оплакал в администрацията на гробищния парк, а от там му казали, че нищо не могат да направят, защото паркът има охрана.

„Не носим отговорност за скамейки, масички и столове до гробовете”, пък казват от охранителната фирма.

„Трета фирма за охрана наемаме за последните години”, отговорили от администрацията на възмутения столичанин.

„С наредба на Столична община е забранено около гробовете да се подставят пейки, маси, столове и т.н. Причината е, че така се смалява разстоянието между гробовете, като по този начин се затруднява движението на хората. Това е пречка и за хората, които копаят и обслужват погребенията. Между два гроба трябва по Наредба да има 50 сантиметра разстояние. Ние приемаме вече изградени и поставени пейки и маси като заварено положение и нито санкционираме, нито премахваме такива. Но искам да кажа, че ние и не отговаряме за тяхното стопанисване. Ако има поражения по гробното място и получим жалба, тогава вече разглеждаме случая и взимаме мерки”, обясни шефът на охраната Иво Лозанов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов