СДС иска да се яви на изборите като част от Реформаторския блок

Сините ще се явят в максимален брой общини

„Реформаторският блок е печеливша и работеща формула и желанието ни е да се явим на местните избори като Рефоматорски блок в максимален брой общини.“ Това заяви народният представител от СДС Румен Христов в Русе. Той добави, че най-вероятно ще има и общини, където Съюзът на демократичните сили ще се яви с други формации, но това ще са или ГЕРБ или Патриотичният фронт. Срокът, който СДС си е поставило за изясняване на позициите по места е 30 април, съобщи Дарик.

Областният лидер на СДС в Русе Драгомир Дамянов добави, че в момента всяка политическа сила в коалицията излъчва своите кандидати за кметове и общински съветници. След това ще се направи социологическо проучване, за да се види кои кандидати са с най-голяма тежест и на тях ще бъде възложено най-голямо доверие.

Според Дамянов мажоритарният вот за общинските съветници с този 7% праг е голяма изненада и голямо предизвикателство. Така няма значение кой ще е първи и кой последен в листата, всеки кандидат ще може да си направи собствена кампания в самата листа, смята областният лидер на СДС. Той добави, че това неминуемо ще повиши и избирателната активност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов