Прожектират филма „DamNation“ в русенския музей

Часът на Земята се посвещава на реките

По повод отбелязването на инициативата „Часът на Земята", WWF България съвместно с Регионален исторически музей– Русе ще представят документалния филм „DamNation“ на 27 март от 17.30 часа в Историческия музей на пл. „Ал. Батенберг“ 3.

 „Часът на Земята“ е най- мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

 В България тази година Часът на Земята се посвещава на реките. Ще бъде прожектиран пълнометражният филм DamNation, който обединява рибари, каякари и природозащитници за спасяването на реките. Филмът за връщането на живота в реките на САЩ е носител на 11 награди от девет специализирани фестивала за планинарство, околна среда и зелени инициативи.

 DamNation (игра на думи, която значи едновременно проклятие и проклета нация, но и нацията на язовирите) проследява голямата промяна в отношението на американската нация – от гордост от инженерното чудо на мащабните язовирни стени към осъзнаване, че бъдещето на човека е неразривно свързано с живота и опазването на естествените реки.

 Прожекцията ще бъде придружена от дискусия, водена от представители на WWF, съобщават още от РИМ- Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов