30 фирми участват в „Националните дни на кариерата"

За първа година Русенският университет организира Ден на кариерното ориентиране на първокурсника

От 10:00 ч. в Русенски университет „Ангел Кънчев”, ще бъде даден старт на десетото русенско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната - „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2015.

Десетото издание на форума в Русе ще бъде открито от Пламен Стоилов - кмет на Община Русе, Стефко Бурджиев – Областен управител на Русенска област; чл. кор. Проф. дтн Христо Белоев, Ректор на Русенския университет; проф. д-р Иван Евстатиев, ръководител на Центъра за кариерно развитие; Светлозар Петров - Управител на JobTiger, Катерина Куртева, Асистент „ЧР“ в Нестле България.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Най-голямата компания за храни и напитки в страната, Нестле България, e генерален спонсор на инициативата за 12-та поредна година. Както винаги, участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

И тази година, по време на форума, е организирана и семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов. Студентите и младите хора ще имат възможност да посетят и щандовете на JobTiger и Нестле България. На тях ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите. JobTiger е подготвила и други полезни и приятни изживявания за посетителите на Форума. Нестле България от своя страна ще предостави възможност на младите хора да научат тънкостите около оформянето на CV при кандидатстване за работа. Компанията ще осигури щанд, наречен CV Clinic, където студентите ще могат да разберат какво трябва да съдържа тяхната автобиография, какво е препоръчително да се спомене на интервю за работа и какво – не.

По традиция, форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да получат важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

 За първа година Русенският университет организира Ден на кариерното ориентиране на първокурсника. Събитието ще бъде неразделна част от Форум Кариери, провеждан ежегодно във висшето училище. Денят на кариерното ориентиране на първокурсниците ще бъде открит на 23 март, понеделник, от 10.45 ч. в голямата зала на Канев Център. Целта е студентите още в първи курс да насочат вниманието си към бъдещ стаж, практика или възможно работно място, като се запознаят в неформална атмосфера с изискванията на работодателите към бъдещите си служители и условията на работа, които предлагат.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов