Отказаха се да обжалват решението на съда в полза на "Дунарит"

Дружеството ще може да продължи да действа до произнасянето на съда по същество

Оръжейният завод "Дунарит" ще може да изнася продукция, въпреки че Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия му отне лиценза с мотив, че заплашва "финансовата стабилност на страната". Това стана възможно, след като съветът е решил да не обжалва решението на Софийския административен съд да спре процедурата по отнемането на лиценза, съобщава електронното издание Медиапул.

 В тази ситуация дружеството ще може да продължи да действа до произнасянето на съда по същество. От своя страна министър Божидар Лукарски не е мотивирал по никакъв начин отказът от обжалване.

 През февруари тази година Министерски съвет взе решение и за едностранно прекратяване на Договора за предоставяне на концесия за услуга върху пристанищен терминал Русе-запад. Мотивите бяха, че дружеството - концесионер, също свързвано с Цветан Василев не изпълнява основно свое задължение. Това доведе до остра реакция от страна на работници, синдикати, представители на бранша и партии, чиито реакции варираха от "недоразумение" до "съсипване на военно-промишления комплекс".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов