Актьори и режисьори идват в Бургас за филм феста

Бургас Лайф

10-03-2015, 13:42

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца от 13 училища гледат филм за спасяването на евреите в Бургас

Откриват го в четвъртък с лента, номинирана за "Оскар"

Този четвъртък от 19:00 часа в театър "Адриана Будевска" стартира деветдневният филмов маратон. Според организаторите тази година фестивалът е с най-добрия подбор на филми до момента. 20 пълнометражни и 12 късометражни филма ще провокират бургаската публика със съзвездие от талантливи режисьори, сценаристи и актьори. Силно ще бъде и началото на фестивала, който стартира с лентата "Два дни и една нощ". В главната роля е актрисата Марион Котиар, номинирана за "Оскар" за главна женска роля.
Вече са пуснати в продажба и билетите за фестивала, които са на стойност 7 лв. За групи от 10 човека цената ще бъде 6 лв., а за 20 човека - 5 лв. И тази година два от филмите ще получат награда на публиката и награда на журито, което ще бъде в седемчленен състав. След всяка прожекция, публиката ще може да оценява по шестобална система прожектирания филм, като този, събрал най-много точки, ще се сдобие със сребърна чайка. 
По традиция и тази година любителите на киното ще могат да се срещнат с по-известните създатели и актьори от филмите. Деян Донков, Стефка Янорова, Руси Чанев, Душан Милич, Стефан Китанов, Костадин Бонев, Кристина Грозева, Петър Вълчанов - това са само част от известните лица, с които киноманите ще могат да се срещнат и да зададат своите въпроси.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов