Министърът на отбраната идва в Русе

Поводът е откриването на нова магистърска програма в Русенския университет

Открива се съвместна магистърска програма „Защита на населението и критичната инфраструктура“ на Военна академия „Г. С. Раковски“ и Русенския университет, съобщиха от висшето училище. Специален гост на събитието в Русе още е министърът на отбраната Николай Ненчев.

На откриването ще присъстват ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, областният управител на Русе д-р Стефко Бурджиев, кметът Пламен Стоилов, началникът на ВА „Георги С. Раковски“ контраадмирал Митко Петев, началникът на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Тодор Дочев, заместник-началникът на ВА „Георги С. Раковски“ полк. Мирослав Димитров и деканът на факултета „Командно-щабен“ ВА „Георги С. Раковски“полк. Димитър Ташков.

Обучението по магистърската специалност ще се извършва в Русенския университет. Студентите ще придобият знания за рисковете и заплахите за сигурността на населението и инфраструктурата в критични ситуации и условията, при които се реализира политиката за национална сигурност. В магистърската програма ще се изучава още системата за защита на населението и националното стопанство.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)