Над 40 дами се очаква да се включат в Осмомартенското рали

Русе Лайф

06-03-2015, 13:01

Снимка:

Идеята МИ

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна организацията за дамско рали в Русе

Дамско рали Гълъбово 2014 - Галерия

Все още има възможност за записвания за участие в надпреварата

Стартът на таз годишното Осмомартенско дамско рали е точно в 10 часа на източния паркинг на МОЛ Русе. Официално подадените заявки до момента са 20, но записванията продължават и в момента като общия брой се очакват да бъде над 40, съобщиха организаторите.

Автомобилите ще бъдат разделени в 3 класа – до 1400 кубика, до 1600 кубика и над 1600 кубика. Задължителните трасета, които ще изпълняват дамите шофьори са 2 от средна трудност и са за майсторско управление. Поради любителския характер на ралито професионалните дами шофьори ще се състезават в отделен клас наречен „Профи“.

Под егидата на кмета на Русе, Пламен Стоилов ще има и състезание в отделна категория за купата на кмета в стил „Италиaнско преследване“.

Въпреки лошото време в последните няколко дни, прогнозите за празника на жените 8-ми март са за положителни температури. Това ще гарантира, че много русенци и гости на града ще имат възможността да наблюдават уменията за майсторско каране на участничките.

За всички участници ще има предметни награди на обща стойност  над 7000 лв., осигурени от множеството спонсори подкрепили събитието. Голяма част от тях ще бъдат раздадени на всяка включила се дама в ралито като допълнителен подарък за празника.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов